Gyakorlat elhízott emberek számára

A világ népességének körülbelül egyharmada túlsúlyos az élet egy pontján. Egészségügyi problémák akkor jelentkeznek, amikor elhízás társul kockázati tényezőkhöz (magas vérnyomás, diszlipidémia, cukorbetegség, dohányzás, mozgásszegény életmód …).

Gyakorlat elhízott emberek számára. Az elhízott emberek számára végzett testmozgással nagyon aktívan hozzájárulhatunk a kockázati tényezők nagy részének kijavításához, valamint az étrendi és sportolási szokások javításához, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a túlsúlyos vagy elhízott emberek egészségügyi problémájához.

Szeretnél formába lendülni? Meg fogjuk mondani, hogyan kezdje el a testmozgást, ha túlsúlyos. Újra itt vagyunk. Te, az újév és a szokásos fogadalmak. Az egyetlen különbség az, hogy ebben az évben mindent megteszünk, és úgy döntöttünk, hogy teljesítünk mindent, amit megígértünk magunknak. És természetesen a formába lépés kezdetétől fogunk indulni. 

A testmozgás rendkívül fontos, függetlenül attól, hogy túlsúlyos-e vagy sem. De ha az első csoportba tartozik, akkor a folyamatos fogyás a fogyás mellett javítja a hangulatát, általában az egészségét és kényelmesebbé teszi a napi tevékenységeket. Csak egy dolgot tartson szem előtt, mielőtt kitenné magát a különböző rutinoknak, ki kell választania azt, amelyik a legjobban tetszik és amely megfelel Önnek, mert nem érdemes egy nap tornázni, és arra gondolni, hogy már eleget tett a hátralévő részében. év …

A testmozgás megközelítésének multidiszciplinárisnak kell lennie

A személyre szabott terv kidolgozásához több tényezőt (életkor, alapbetegségek, hajlam, sportolási szokások, diéta …) kell figyelembe venni. A cél a súlycsökkentés, ehhez pedig módosítani fogjuk az étrendet és elősegítjük a testmozgást, mivel az elhízás közvetlenül összefügg az energiafogyasztással és a kalóriakiadással. Ezért folytatják az anyagcsere-paraméterek és a test energiamérlegének szabályozását (a jövedelem és a kalóriakiadások tekintetében).

Csökkenti a vérnyomást, szabályozza az inzulinszintet, csökkenti a triglicerideket, növeli a HDL-koleszterint, javítja az önértékelést, csökkenti a szorongást, növeli a tüdő kapacitását, növeli a csontsűrűséget és az izomtömeget, és hozzájárul a testtömeg fenntartásához. Különböző szakemberek vesznek részt ebben az ajánlásban: háziorvos, endokrinológus, táplálkozási, pszichológus, személyi edző …

A fizikai aktivitás célja heti 150 és 300 perc közötti elfoglaltság, három vagy öt napra elosztva. Természetesen progresszív és felügyelt módon kell végrehajtani. Tudni kell, hogy egyes betegségek ellenjavallhatnak egyes sportokat (szívritmuszavarok, lumbosciatica , epilepszia, krónikus íngyulladás, rosszul szabályozott magas vérnyomás, krónikus ficamok stb.), Ezért elengedhetetlen, hogy a sporttevékenység megkezdése előtt konzultáljon orvosával. nincs ellenjavallatunk.

Milyen előnyökkel jár a sport az elhízott emberek számára?

A kezdetben a legjobban jelzett sportok az egyéni sportok lennének: úszás, kerékpározás, fonás, túrázás, súlyok, torna (pilates, aerobic, jóga stb.) Vagy tánc. Később képesek leszünk integrálni magunkat a csoportos sportokba, a leginkább ajánlott a vízilabda, a tenisz, a paddle tenisz, a kosárlabda, a röplabda és a foci. A kontakt sportok túlterhelést okoznak az ízületeken, és megsérthetik a porcot.

Az egyéni sportok elkerülik a versenyhelyzetet, de sok akaratot igényelnek, ezért a személyi edző alakján egyre inkább segítenek. Lehetővé teszi az idő optimalizálását, a felügyeletet és a felügyelt fegyelem végrehajtását a kitartás, a sport típusa, az idő és az intenzitás szempontjából. A csapatsport biztosítja a csoportos motivációt, de azonos szinten kell lennünk a csapat többi tagjával, ezért ajánlott, ha már megfelelő alapot elértünk.

Természetesen egy sporttevékenység megkezdésekor bizonyos szokásokat is megváltoztatunk, például megpróbálunk napi minimum 30 percet gyalogolni, megpróbálunk nem lifttel feljutni, napi kötelességet állapítunk meg, amely mozgással jár (váltás pékségtől) másik távolabbi, vásároljon friss termékeket naponta), gyorsabban gyalogoljon vagy kerékpározzon.

A testmozgás gyakorisága elhízási problémákkal küzdő embereknél – heti tervezés

Apránként növelnünk kell az időt és az intenzitást. A legfontosabb előfeltétel a rendszeresség és néhány alapvető alap alkalmazása. Elengedhetetlen egy minimális (legalább öt perc) bemelegítés, amely segít a különböző izomcsoportok mozgósításában és a vérkeringés aktiválásában. Lehet nyújtás formájában. Ez elősegíti a fizikai aktivitás megkezdését és az izomsérülések (különösen a hirtelen megnyúlás miatti fibrilláris repedés) megelőzését.

Kezdetben kis időtartamú és intenzitású foglalkozásokat fogunk végezni. Körülbelül 30 perc munkamenetenként és heti három alkalom elegendő az első hónapra. A sportfoglalkozás után megpróbálunk öt percet eltölteni a mozgásszervi relaxációban, amely lehetővé teszi számunkra a szív és a légzés arányának normalizálását.

Célunk, hogy napi egy órát végezzünk a hét öt napján. Csak akkor, ha három hónapig tartós és tolerált ritmusunk van, akkor gondolkodunk azon, hogy beilleszkedjünk-e más csoportos vagy magasabb intenzitású sportokba. Ezen a ponton sokkal könnyebb a megfelelő súlyban maradni. A lefogyott súlyt semmilyen körülmények között nem tudjuk visszanyerni (ehhez meg kell őriznünk egészséges és kiegyensúlyozott étrendünket), és folytatjuk a sporttevékenységünket.

Emlékezik!

A választott gyakorlat típusa kevésbé fontos, mint az a tény, hogy ezt végzi. Ne féljen kipróbálni a listán szereplő összes rutint !!  Vezessen naplót az előrehaladás nyomon követéséhez, és feltétlenül keresse fel orvosát, ha problémája van az aktív megmaradással vagy más problémák merülnek fel.