Alacsony tesztoszteronszint? Ez segíthet

Olyan könnyen alkalmazható. Minden reggel a gél szétterül a bőrön, gyorsan felszívódik a bőr mély rétegeiben, és a tesztoszteron órán keresztül felszabadul.

Három havonta intramuszkuláris injekció. A tesztoszteron-undekanoátot intramuszkuláris injekció formájában adják be, amely három hónapon keresztül lehetővé teszi a tesztoszteron lassú és stabil felszabadulását. Ezt a kéthavonta történő készítményt jelenleg nem finanszírozza a közegészségügy.

Havi intramuszkuláris injekció (tesztoszteron-enantát)

  Havi injekciót adnak be. Az injekció beadása után az 1. héten nagyon magas (szuperfiziológiai) tesztoszteronszint keletkezik, később ez erősen csökken, így a 3. és 4. héten a tesztoszteronszint túl alacsony.

A tesztoszteron gél beadása tartósan éri el a fiziológiai szintet. Fiziológiai farmakokinetikai profillal rendelkezik, mint a tesztoszteron-enanthát havi injekciója (elkerüli a túlzott tüskéket), és kevesebb mellékhatása van. Orvostudományi Intézetben megbeszéljük a pácienssel a különböző kezeléseket, és minden esetben a legmegfelelőbbet tanácsoljuk.

Azoknál a férfiaknál, akiknél elhízás, mozgásszegény életmód és kalóriadús étrend van, nagyon fontos megváltoztatni az életmódot, mivel a megfelelő étrend, a fogyás és a testmozgás segít javítani a tesztoszteron hiányt, és nagyon pozitív hatással lesz. az általános egészségre.

Az agyalapi mirigy megváltozásával és az LH csökkenésével (másodlagos hipogonadizmus) szenvedő férfiaknál alkalmazható az LH felszabadulását serkentő gyógyszerekkel végzett kezelés, ami viszont növeli a herék tesztoszteron termelését.

A vér keringő tesztoszteronszintjének növelése érdekében fontos, hogy cinkben, valamint A- és D-vitaminban gazdag étrendet fogyasszon, gyakorolja a fizikai aktivitást, lehetőleg súlyokkal, és jól aludjon. Ily módon meg lehet tartani a normál tesztoszteronszintet és a test megfelelő működését. A tesztoszteron egy hormon, amely mind a férfiaknál, mind a nőknél jelen van, annak ellenére, hogy ezekben kisebb mennyiségben van, és kapcsolódik a libidóhoz, a termékenységhez és a férfi másodlagos jellemzőihez, például a test szőrnövekedéséhez és az izomtömeg növekedéséhez.

Általában a tesztoszteront növelni kell, ha az értéke alacsonyabb, mint az ember életkorának normálisnak tekinthető; a kezelést azonban csak akkor szabad elkezdeni, ha azt az endokrinológus jelzi, és bizonyos esetekben szükség lehet kiegészítők használatára, vagy injekciók, gélek vagy ragasztók alkalmazására.

Milyen problémákat okozhat a tesztoszteron kezelés?

A tesztoszteron-kezelést orvosnak kell jeleznie, aki szakértő ezen a területen ( uro -andrológus). Ez a kezelés ellenjavallt olyan férfiaknál, akiknél jelen van: prosztatarák, felesleges vörösvérsejtek (polyglobulia), IV. Osztályú szívelégtelenség, súlyos májelégtelenség.

Amikor valóban hiányzik a szabad és biológiailag hozzáférhető tesztoszteron, a tesztoszteron beadása nagyon kevés káros hatást eredményez. A tesztoszteron a vörösvértestek (vörösvértestek) termelésének elősegítésével hat a csontvelőre. Ellenőrizni kell a vörösvértestek számát, és ha ez túlzottan megnő, a kezelést fel kell függeszteni.

Több tanulmány kimutatta, hogy a tesztoszteron nem okoz prosztatarákot. De ha egy férfinak diagnosztizálatlan (látens) prosztatarákja van, a tesztoszteron-kezelés a rák növekedését okozhatja. Emiatt ezt a kezelést szakértő orvosnak kell jeleznie, aki a tesztoszteronhiány diagnosztizálása közben előzetes prosztataresztet végez a rák kizárására. (A férfi átfogó vizsgálata)

A tesztoszteron kezelés ritkán okozhat enyhe bőrirritációt vagy pattanást, amely általában problémamentesen kitisztul. Mielőtt mérlegelnénk egy tesztoszteron-kezelést, meg kell határoznunk az alábbiak vérszintjét: LH, teljes tesztoszteron, kiszámított szabad tesztoszteron, vörösvértestek, májenzime.

Jelek arról, hogy növelni kell a tesztoszteront

Néhány tünet, amely alacsony tesztoszteronszintre utalhat:

 • Kevés szexuális érdeklődés;
 • Állandó feledékenység;
 • Gyakori fáradtság;
 • Hangulatváltozások, a depresszió uralkodó tünetei;
 • Izomtest nehézségei és zsír felhalmozódása;
 • Kevés szőr az arcon, a törzsön és az intim régióban;
 • Alvási nehézség és sok nyugtalanság éjszaka;
 • Törékeny csontok és csontritkulás kialakulása.
 • Általában több tünettel kell társulnia, és abban az esetben, ha az orvos gyanítja, hogy alacsony a tesztoszteronszint, vérvizsgálatot lehet javasolni annak megerősítésére.

Milyen előnyei vannak a tesztoszteron kezelésnek?

Több tanulmány kimutatta, hogy a jól jelzett tesztoszteron-kezelés:

 •     Fokozott vágy és szexuális aktivitás
 •     Az erekció fokozott minősége
 •     Javult a közérzet és a hangulat
 •     Fokozott energia és izomerő
 •     Javult a csontsűrűség és kevesebb a csonttörés
 •     Az izomtömeg növekedése és a testzsír csökkenése

Egy csodálatos áttekintés (SNYDER et al.) Arra a következtetésre jut, hogy 65 évesnél idősebb férfiaknál, akiknek tesztoszteronhiány (TDS) tünetei vannak, a tesztoszteron gél kezelés egy évig:

 •     Növeli a tesztoszteron szintet,
 •     Növeli a vágyat és a szexuális aktivitást és
 •     Javítja az erekció működését.

33 éve foglalkozom az urológiával és az andrológiával. Sok olyan ötven éven felüli férfit kerestem fel, akiknek prosztata problémái vannak, csökkent szexuális vágyuk és merevedésük, ami befolyásolta életminőségüket, és sokakat „öregnek” érzett.

Ha egy férfinak ilyen problémái vannak, akkor egy tapasztalt szakembertől kell segítséget kérnie, aki átfogó tanulmányt készít a férfiak egészségéről és felajánlja neki a legmegfelelőbb kezelést. A tesztoszteron gél kezelése könnyen alkalmazható, és növeli a szexuális vágyat és aktivitást, valamint javítja az erekciós funkciókat.

Számomra nagy megelégedés, amikor egy beteg, akinek erekciós gyógyszert vagy tesztoszteron kezelést írtam fel, visszatér a konzultációra, és a következő mondatokat mondja: „Visszanyertem illúziómat”, „Fiatalabbnak érzem magam”, „Erekcióm és a szexuális aktivitásom helyreállt „stb.