10 tipp, hogy megakadályozzák és gondozása a diabéteszes láb

Day az ünnepelt , amely érinti mintegy az 5. millió ember a Spanyolországban , amely képviseli a legnagyobb csoport a krónikus betegek a mi országban. A Szövetség a spanyol Cukorbetegek (FEDE) kiemeli a fontosságát az evés egy egészséges étrend és a fontosságát a megelőzésére típusú 2 diabetes . Írja 2 diabetes in Spain érint több mint 5.300.000 ember , a mely több mint 2 millió van még diagnosztizálják . Írja 1 diabetes jelentése 13% diabetes esetek érintő mintegy 29.000 gyermek és mintegy 1000 új esetben minden évben .

Az elnök a Szövetség spanyol Cukorbetegek is bemutatott egy frissített X- ray a legújabb adatok diabetes. Azt is látni az összes adatot diabetes in Spain in egy infographic . Írja 2 diabetes az egyik az , amely a szervezet nem nem használ inzulint hatékonyan . Ez is lehet előzni : csinál harminc perccel a fizikai aktivitás a mérsékelt intenzitású szinte minden nap , és egy egészséges étrend is drasztikusan csökkenti a kockázatot a fejlődő típusú 2 diabetes . Ezek azok az étrendi és a testmozgás iránymutatások javasolt a Diabetes Foundation. A másik kéz , a típusú 1 diabetes ott van nincs megelőzés .

Szerint a WHO, közötti 50% és 80% a halálesetek a diabéteszes betegek is köszönhető , hogy a szív- és érrendszeri okok .

Egy személy cukorbetegség is van több szerv vagy rendszer befolyásolja , hogy ők is , hogy megtanulják , hogy vegye ellátás az; Ez lehet szenvednek változtatások az endokrin , keringési , a perifériás idegrendszer rendszer, a szem , a vese , stb Ezek a változtatások , hajtjuk végre a nap -to- nap életét egy diabéteszes , lehet van némi következményei . Mert például egy cukorbeteg lehet megközelíteni a hő forrása , mint a radiátor, és nem veszi észre a figyelmeztető jeleket az emelkedő hőmérséklet , hogy lehetne azt jelzik, hogy ő az égő .

Vagy te is tedd fel néhány új cipőt , hogy dörzsölje ellen te és a fájdalom az , hogy a semmiből is megy észrevétlenül . Szenvedő származó dermatitis és nem vette észre a kellemetlenséget kapcsolódó együtt azt . Köszönhetően , hogy ez a láb egy cukorbeteg van egy terület , amely meg kell ellenőrizni egy speciális módon . Mi van megy , hogy elmondja neked a két egyszerű lépést , hogyan kell megelőzni , és érdekel a diabéteszes láb :

Step 1.- Figyeljük és kérje az a személy, akkor érdekel az , ha azok közölt bármilyen az ezen jelek és tünetek :

 •    Ne akkor gyakran van bizsergés és görcsök ?
 •    Ne akkor gyakran van egy hiányában az érzékenység ?
 •    Esetleg Ön valaha volt sebek , amelyek nem gyógyulnak jól vagy már vált fertőzött ?
 •    Ne akkor van , vagy van neked volt bármilyen bőr fekélyek ?

Step 2.- 10 tipp , hogy megakadályozzák és gondozás a diabéteszes láb

 •     Végezze a napi ellenőrzést a lábát , hogy ellenőrizze, hogy vannak olyan nem sérülések .
 •    Kerülje vágás a körmök , hogy van jobb fájlba őket .
 •    Menj a podiatrist ha szükséges , és nem vágja a bőrkeményedés magát .
 •    Ellenőrizze a hőmérséklet , mielőtt üzembe a lábát a víz , hogy a túl hideg vagy túl meleg.
 •    Viseljen kényelmes bőr cipőt a gumi talppal és tegye kötszerek a területeken , ahol Ön úgy gondolja, ők is dörzsölje .
 •    Ha a cukorbeteg ember van fog a kopás új cipőt , akkor jobb nem lehet egy nap , amikor úgy rendelkezik , hogy járni sokat.
 •    Viseljen pamut zoknit .
 •    Nagyon jól mossa , szárítsa és hidratálja a láb bőrét . Ne alkalmazza krém között a ujjak , mint a bőr is ázni . A használata a talkum por van szintén nem jelezzük .
 •    Ne járj mezítláb .
 •    Ellenőrizze a belső a cipő és a kéz az érdesség vagy tökéletlenségek , hogy lehetne fáj a láb .

A SED, spanyol Society of Cukorbetegek már megjelent egy nagyon komplett útmutató , hogy akkor is kikéri . Ne akkor vegye ellátás az , hogy valaki a cukorbetegség ? Mi tanácsot lenne akkor ad neki ? Ossza meg tapasztalat , a gondozó akkor is lehet segítséget , hogy más emberek .

Hogyan akadályozza cukorbetegség a gyermekkori ?

Hogyan akadályozza típusú 2 diabetes in gyermekkorban ? Az elhízás járvány és a mozgásszegény életmód is okoz több és több gyermek és serdülők hogy szenved ettől típusú 2 diabetes , akinek az esetekben is egyre riasztóbb világszerte . Ismerve a szoros kapcsolat között egyaránt betegségek és a befolyása , hogy egy egészséges étrend van a saját megelőzési , ez van szükség , hogy vegye intézkedéseket kell csepegtetni az egészséges táplálkozás szokásait származó gyermekkori .

Elhízás és 2- es típusú cukorbetegség

Andoni Lorenzo, elnöke a spanyol Diabetes Federation , válaszol az ezen interjú a kérdést az oka a növekedés a cukorbetegség a világon : Az életmód , a fenti minden . Minden alkalommal azt enni rosszabb , azt gyakorolni kevesebb és ott van nem szociális tudatosság egy betegség , amely már vált a járvány nem csak a spanyol , hanem az egész világon .

Az , hogy a Ugyanebben az interjúban, Lorenzo hangsúlyozta a fontosságát a diagnózis a megelőzés a prediabetes és típusú 2 diabetes . A Spanyolországban , 40% -a az emberek a típusú 2 diabetes vannak diagnosztizálják , mi is beszélünk arról több mint 2 millió ember , ezért azt az alapvető nyomon követésére és előre egy lehetséges diagnózis .

Ami a fiúk és a lányok is leginkább a kockázati számára típus 2 cukorbetegség ?

Prevent típusú 2 diabetes Vannak olyan több tényező , hogy növelik a kockázatot a fejlődő típusú 2 diabetes át egy korai korban :

 •    Mivel a túlsúly és az elhízás .
 •    Ólom a mozgásszegény életmód , és nem kell a fizikai aktivitást .
 •    Miután a történelem a cukorbetegség a szülők vagy testvérek / nővérek .
 •    Legyen az afrikai -amerikai, spanyol / latin, amerikai indián, ázsiai , vagy csendes-óceáni szigetlakó eredetű .
 •    Ha az anya volt a terhességi cukorbetegség .

Mi folyamatosan kapnak híreket a témában , hogy kiemeli a probléma , hogy veszélyezteti a egészségre és akinek előfordulása a gyermekek már elindult az összes riasztás : 2030-ra három közül négy európai lesz lesz túlsúlyos , szerint a tanulmány. Spanyolországban ez lesz lesz hasonló , 70% -a az emberek túlsúlyos és 30% elhízott. „ Egy növekedése az elhízás egyértelműen vezet , hogy több krónikus betegség , mint például a cukorbetegség és a szív-és érrendszeri betegségek , így intézkedéseket kell növelni a fizikai aktivitást és javítja a diéta is nagyon fontos ”

Európai gyerekek együtt egy betegség az idős emberek. „Mert néhány éve már , Európa már tanúja egy soha nem látott jelenség : gyermek szenved egy tipikus betegsége a idősek . A radikális változás az életmód az iparosodott társadalmakban , és a járvány a zsír között a gyermekek , fiatalok és felnőttek súlyosbítja az egészségtelen ételek és a cukros italokat is gyorsul másik párhuzamos járvány a típus 2 cukorbetegség , a legtöbb közös változata az ezen betegség . „

Hogyan akadályozza típusú 2 diabetes in gyermekkorban ?

A legjobb módja annak , hogy megakadályozzák típusú 2 diabetes in gyermekkorban is a segítő fiúk és lányok:

 •    Fenntartani az egészséges súlyt
 •    Egyél egy kiegyensúlyozott étrend: ahol gyümölcsök és zöldségek vannak jelen , és elkerülve a fogyasztás a cukor és a telített zsírok ( Kerülni cukros italokat és a feldolgozott élelmiszerek )
 •    Élő egy aktív élet: kap rendszeres fizikai aktivitás (60 perc egy nap , szerint a World Health Organization)

Mert ezek a szokások , hogy továbbra is több mint idő , akkor is fontos, hogy a család nucleus elősegíti ezt az egészséges életmódot . Ez az ismert , hogy az összes , hogy a fiúk és a lányok megtanulják az utánzás , így azt kell arra törekszünk , hogy a legjobb példa.